Reagerer på Oslo Frps forslag: – En port til helvete

Frps førstekandidat til Oslo bystyre, Lars Petter Solås ville fjerne rasismeparagrafen. Forslaget fikk sterk kritikk fra Oslo Rødts Sofia Rana.
Foto: Fotokollasje/Arkiv/frp.no
Oslo Frps førstekandidat til lokalvalget tok til orde for å fjerne rasismeparagrafen. Forslaget slaktes av Rødt-politiker og flere på venstresiden.
16Shares

I et forslag fremmet av Frps førstekandidat til Oslo bystyre, Lars Petter Solås, gikk han inn for å fjerne den såkalte rasismeparagrafen, ifølge Avisa Oslo.

I formuleringen sto det blant annet:

«Kommunen er prinsipielt motstander av alle innskrenkninger av retten til å ytre seg, inkludert straffelovens paragraf 185 og mener derfor at den i sin helhet burde oppheves.»

Forslaget møtte sterke reaksjoner, blant annet fra Oslo Rødts Sofia Rana:

– Å ta til orde for å fjerne den er en port til helvete som jeg ikke tør tenke på hvordan blir.

Siterte egenopplevd hets

Varaordfører Abdullah Alsabeehg (Ap), som selv vokste opp på Holmlia, minnet forsamlingen på at det er 22 år siden drapet på Benjamin Hermansen, før han ba bystyret stemme ned Frp-forslaget.

Han ble etterfulgt av partikollega Farukh Qureshi, som beklaget egen ordbruk før han siterte hetsende uttalselser bystyrets egne representanter har blitt utsatt for.

– Jævla rotte, jævla pakkis, jævla muslim. Omtalt og sammenlignet med en kakkerlakk, sa Qureshi.

Oslo Aps Andreas Halse viste til den massive hetsen mot Sumaya Jirde Ali, som anmeldte Atle Antonsen etter at komikeren sa hun var «for mørkhudet» til å være på Bar Boca.

– Jeg vil minne om at trusselen mot ytringsfriheten først og fremst er at mennesker blir mobbet og hetset ut av den offentlige debatten, sa Halse.