Ramadan-utspillet til integreringsminister skaper storm

 
Foto: Wikimedia Commons
Inger Støjberg, Danmarks integreringsminsiter, har skapt oppstuss med sitt innlegg om muslimenes fastehøytid.

I et debattinnlegg på Facebook, som er blitt republisert i Berlingske Tidende og oversatt til norsk i Nettavisen, mener Støjberg (bildet) at fastende muslimer «utgjør en fare for samfunnet».

– Jeg spør meg selv om et religiøst krav om å praktisere en 1400 år gammel grunnpilar i islam kan være forenlig med den samfunnsform og det arbeidsmarked vi har i Danmark i 2018, og viser blant annet til at det å ikke spise og drikke i 18 timer kan føre til fare i en rekke yrkesgrupper.

Hun nevnte spesielt bussjåfører og folk som jobber på fabrikker og sykehus. Hun oppfordrer dem til å ta ferie under fastemåneden ramadan «slik at det ikke får en negativ innvirkning på resten av det danske samfunnet».

Sterke reaksjoner
Ifølge BT skal innlegget har ført til kraftig debatt på Venstres gruppemøte denne uken, der Støjberg både skal ha fått kraftig støtte og kritikk fra partikolleger.

Muslimske politikere og foreninger har også reagert sterkt på Støjbergs påstand.

– Dette er en trist måte å starte ramadan på, og det bidrar til å grave dypere og dypere kløfter, sier Özlem Cekic, tidligere folketingsrepresentant for Socialistisk Folkeparti.