Integreringsministeren besøkte Utrop

Statsråd Jan Tore Sanner på besøk til Utrop i dag. Redaktør av Utrop Majoran Vivekananthan og styremedlem Alfredo Biamont
Foto: Ram Gupta
I dag har integreringsminister Jan Tore Sanner (H) og hans stab vært på besøk hos Utrop.

Under besøket traff Sanner, sammen med en stab av rådgivere og statssekretær Kristin Holm Jensen, Utrops redaksjon og styre.

Sanner sitt besøk er del av hans integreringsturné, hvor han skal møte kompetansemiljøer som jobber i integreringsfeltet. Utrop regnes som et av disse kompetansemiljøer, og besøket kommer på et tidspunkt hvor Utrop gjennomgår strategiendringer.

– Jeg ser for meg at aktører som Utrop kan ha en effekt i årene som kommer, slik det fremstår av deres egen beskrivelse som katalysatorer for integreringen, sa statsråden under besøket.

Under besøket redegjorde han også for den nye integreringsstrategien, og endringer som vurderes i introduksjonsprogrammet.

Håper på støtte
Styremedlem i Utrop, Nina Solberg, sa seg godt fornøyd etter møtet.

– Statsråden virket interessert, og så ut til å sette pris på arbeidet vårt, er hennes umiddelbare reaksjon etter møtet.

– Vi har formidlet at Utrop skal gå over til stoffproduksjonsnivå på dagsavis-nivå, kombinert med månedlig papirproduksjon. Vi håper ministeren vil støtte oss i arbeidet inn i den videre fasen, sier Solberg.