Eggi slipper debut-EP

Eggi, som har opprinnelse fra Kosovo og Sverige, utgir ny rap-singel.

Eggi er født i Sverige, oppvokst i Fredrikstad og har et opphav fra Kosovo. Med Sjelen Er Bevart går Eggi tilbake til der det hele startet – med ekte rap.

Eggi, som heter Egzon Salihu, har en bakgrunn som har formet ham til en allsidig og spennende artist som fortsetter å sprenge grenser.

– Jeg begynte å lage denne EP’en med mye sinne inne i meg. Alt stoppet opp når min far fikk kreft, og jeg var med han hver dag på sykehuset. Å se han komme seg godt ut av det, fikk meg til å sette mer pris på han, min familie og ikke minst de dagene med god helse i behold, sier han til Universal Music.

EP’en inneholder blant annet den tidligere utgitte låten “Gangsta”, som også er med i den nye TV2 serien “Blodsbrødre”.

Dette er en EP rappet av en fyr som har kjent på å være utålmodig, usikker, kjent på å være takknemlig, verdsatt og hørt. Jeg har toucha homebase føler jeg, når jeg gjør denne stilen.

Foreldre og Tupac som inspirasjon

I 2020 ble han intervjuet av nettstedet 730.no om singelen «Tungvektland», som ble beskrevet som en hymne til hjembyen Fredrikstad.

Mine største inspirasjonskilder er foreldrene mine som kom hit med en liten bag med noe klær i. De skaffet meg og mine søsken tak over hodet og god mat i magen hver dag. Biggie Smalls var i ørene mine, Tupac i hjertet mitt og DMX i sjela.

Overfor nettstedet forteller han at han har drevet med rap for sin innerste sirkel så lenge han kan huske, og om svært god respons.

Folk i flere aldersgrupper har kommet bort og vist sin støtte. Vi var heldige å bli spilt på National Rap Show før vi slapp noe som helst.