Helgheim: – Innvandringspolitikk er en del av løsningen

– Syria trenger sårt gjenoppbygging, og at egne innbyggere reiser hjem. Det vil også være med på å dempe presset på innvandring til Norge, sier Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim.
Foto: Bjørn Inge Bergestuen
Frps Jon Helgheim sier innvandringspolitikk er en del av løsningen på ungdomskriminaliteten i Oslo.

– Det nytter ikke å bli sint hver gang innvandring kommer opp i denne diskusjonen og nekte å snakke om temaet. Det er en ansvarsfraskrivelse, sier innvandringspolitisk talsmann i Frp Jon Helgheim til Klassekampen.

Etter mandagens høring om ungdomskriminalitet i Oslo lovet byrådsleder Raymond Johansen (Ap) en tiltakspakke verdt 49 millioner kroner. Tirsdag skal bystyret behandle revidert budsjett for hovedstaden.

Helgheim frykter «svenske tilstander» om politikerne ikke tør å snakke om problemer ved innvandring.

– Ledere som Raymond Johansen vil bare bortforklare problemet. En slik måte å håndtere problem på, har skapt handlingslammelse i Sverige, fordi man har blitt mer opptatt av å forklare hva problemet er enn å gjøre noe med det, sier Helgheim.

– Hvis Helgheim er redd for at vi ikke snakker nok om innvandring, må han ha liten tro på egen evne til å sette dagsorden, svarer Johansen, som legger til at det ikke er byrådets ansvar å lage innvandringspolitikk.

– Dette handler i hovedsak om sosiale forskjeller og klasse. Nå har klassen fått en farge, og det er et problem. Men det betyr ikke at etnisitet er hovedproblemet, selv om vi må snakke om viktige grep for integrering, som bedre norskopplæring, sier Johansen.

(©NTB)