Leo Ajkic skal gi regjeringen integreringsråd

Foto: Arkiv.
Foto: Jarle H. Moe/Nordiske Mediedager
Leo Ajkic er en av tolv med innvandrerbakgrunn som skal danne et nytt integreringspanel, som skal hjelpe regjeringen med å lage en integreringsstrategi.

Ifølge Nettavisen skal panelet bidra til å forme en strategi som sørger for at flere innvandrere lærer seg norsk, utdanner seg og deltar i arbeidslivet. Panelets strategi skal være klart før jul.

Sammen med Ajkic er også Bushra Ishaq, Ahmad Ansari, Luisa Arango, Rawad Ajameah, Nasri Ali Omar, Mohamed Fariss, Sahra Jaber, Leila Rossow, Sunil Loona, Dana-Æsel Manouchehri og Aiman Shaqura med i panelet.

Samtlige har erfaringer fra det å være innvandrer i Norge, og samtlige har markert seg i den norske samfunnsdebatten.

Erfaringer som kan komme til nytte
Integreringsminister Jan Tore Sanner tenker dette er erfaringer som kan komme godt med i arbeidet til panelet.

– Jeg er takknemlig for at deltakerne i integreringspanelet vil bruke tid på å gi regjeringen råd og innspill. Vi vet at det er mye som fungerer bra, men vi må også ta tak i de utfordringene vi har. Alle medlemmene i panelet sitter med viktige kunnskaper og erfaringer, og kan bidra til at vi lykkes bedre med integreringen, sier integreringsministeren.

Statsminister Erna Solberg legger til, ifølge Nettavisen.

– Skal vi lykkes med integreringen, må vi alltid lete etter muligheter til å forbedre systemet ved å lytte til de som har erfaring fra området,