Hussaini med klare stikk mot Frp

 
Foto: Sandra Skillingsås/Arbeiderpartiet
AUF-leder Mani Hussaini åpnet AUFs sommerleir på Utøya med klare stikk til regjeringen og Frp. – Høyrepopulistene sitter i regjering, mener han.

Hussaini (bildet) åpnet det som er han siste sommerleir som AUF-leder fra talerstolen i bakken på Utøya. Han var ikke nådig mot verken regjeringen eller Frp.

– Standpunkt vi før bare kunne lese nederst i kommentarfelt, blir nå spredt fra statsråder, sa AUF-leder Mani Hussaini på Utøya, ifølge NTB.

– For en uke siden brukte en tidligere justisminister 22. juli-markeringen på å nøre opp under frykt og hat mot muslimer, sa Hussaini fra talerstolen.

Han refererte til Per Willy Amundsens (Frp) som for om lag en uke siden skrev på Facebook at Norge må begrense innvandringen fra muslimske land, og mente venstresiden brukte markeringene 22. juli som begrunnelse for å stilne innvandringskritiske ytringer.

Refset Høyre – og eget parti
Hussaini sa debattklimaet nå er blitt annerledes, refset Høyre for ikke å ha tatt avstand fra Frp, og kritiserer statsminister Erna Solberg for i vår å ha vært villig til å gå av for å beholde Sylvi Listhaug i regjering.

Han mener også at Venstre ikke har gjort nok for klimaet.

– Mange hadde store forventninger til Venstre, men de har vist seg å være årets største bløff, sier Hussaini til NTB.

Heller ikke Arbeiderpartiet ble spart for kritikk av AUF-lederen, som sier at partiet er ikke i toppform om dagen.

– Det siste året har mange latt valgresultatet gå ut over selvtilliten. Vi er nok mange i partiet som har brukt for mye tid på å synes synd på oss selv, sa AUF-lederen, og ba om at Ap blir et tøffere parti.

Siste sommerleir
Om sin siste sommerleir som AUF-leder kommenterer Hussaini:

– Det føles veldig rart. I år skal jeg kose meg ekstra mye.

Noe av det han er mest stolt over i sin tid som leder, er at AUF har klart å opprettholde en balanse på Utøya.

– Utøya er både til et sted for å minnes, men også der engasjerte ungdom møtes. Det er viktig å ikke gjemme bort det som skjedde her, men å lære nye generasjoner om angrepet, sier han til NTB.