Rekordmange søkere til NRK FleRe

Leder for NRK FleRe, Iram Ansari, gleder seg over det høye antallet kvalifiserte søkere til talentprogrammet i år.
Foto: Claudio Castello
Hele 290 personer har søkt om å få bli en av årets FleRe-stipendiater i NRK, som er over dobbelt så mange som i fjor.
0Shares

NRK FleRe er talentprogrammet som skal øke den flerkulturelle kompetansen i NRK.

Iram Ansari, mangfoldsrådgiver i NRK og leder for NRK FleRe, sier seg stolt over søkermassen.

– Søkerbunken viser at det er mange flinke folk der ute som har mye å bidra med. Nå har vi jo kun et begrenset antall plasser til stipendiater her i NRK, så jeg håper at de talentene vi må velge bort blir fanget opp av andre i mediebransjen og får en mulighet til å vise hvilket potensial de har, sier Ansari til NRK.

Trenger folk med flerkulturell kompetanse

Hvert år rekrutteres fem til sju personer som får opplæring i journalistikk og presseetikk. Etter en opplæringsperiode på fem måneder skal talentene ha praksis og lage redaksjonelt innhold til en eller flere avdelinger i NRK.

– NRK skal samle og engasjere alle som bor i Norge. Det betyr at vi trenger folk med flerkulturell kompetanse. Det å ha medarbeidere som kan flere språk og som har andre perspektiver på samfunnet vi lever i, og ikke minst har nettverk i minoritetsgrupper vi har i Norge, er utrolig viktig dersom vi skal lage verdens beste innhold og for å styrke demokratiet, sier lederen for NRK FleRe.

Skal fungere som talentfabrikk

Til høsten er Trine Bråthen tilbake som faglærer i NRK FleRe. Bråthen har vært faglærer i flere omganger helt siden oppstarten av talentprogrammet.

– Jeg går jevnlig rundt og er stolt over alle FleRe-talentene som gjør så mye bra for NRK. Det er helt riktig å kalle FleRe en talentfabrikk – som ikke bare leverer ansatte til NRK, men til en rekke andre redaksjoner og arbeidsplasser også, sier Bråthen til NRK.

Kristine Hirsti, som har 14 års fartstid i NRK som reporter og vaktsjef, blir hennes kollega.

– Jeg gleder meg stort til å jobbe med unge og inspirerende mennesker i FleRe. Og ikke minst ser jeg frem til å øke min egen mangfoldskompetanse, noe jeg anser som svært verdifullt i 2023, understreker Hirsti overfor NRK.