Støre om ramadan: – Omsorg, solidaritet og sosial godhet

Varaordfører i Oslo Abduallah Alsabeegh og Statsminister Jonas Gahr Støre påpeker at ramadan handler om solidaritet.
Foto: Skjermdump / @osloap
Statsminister Jonas Gahr Støre og varaordfører Abdullah Alsabeegh ønsker en god ramadan til Norges muslimer og fremhever det solidariske budskap i den muslimske høytiden.

– I disse dager starter ramadan. Jeg vil gjerne sende en hilsen til alle dere som går i gang med en månedslang reise av refleksjon, bønn og faste. Ramadan understreker grunnleggende verdier som omsorg, solidaritet og sosial godhet, skriver Støre i et Facebook-innlegg.

Han avslutter teksten med: “Ramadan Kareem” som i likhet med “Ramadan Mubarak” betyr “gledelig Ramadan”.

Arbeiderparti-kollega og varaordfører Abdullah Alsabeegh, er selv muslim og har også delt en hilsen til alle som markerer høytiden.

– Ramadan er en tid hvor familie venner og bekjente møtes. Det er også en tid med mye internasjonal solidaritet. En tid hvor man skal tenke på fattige og de som trenger vår støtte. Så til alle dere: Ramadan Mubarak, sier han i en video publisert på Oslo Arbeiderpartis Instagramkonto.

Ramadan er ikke bare en måned for å kjenne på sult og tenke på de fattige, men også for å gi. Islam oppfordrer muslimer til å gi bort 2,5 prosent av sitt årlige overskudd til mennesker som lever i fattigdom. De fleste velger å donere denne summen på ramadans siste dag, også kjent som eid.

Les mer om den muslimske almissen, også kjent som zakat, her:– Om Elon Musk hadde blitt muslim kunne han ha reddet verden