Kun åtte prosent av innspill fra Ap-grasrota omhandler asylpolitikk

Vi vil bidra til anstendige arbeidsplasser i Øst-Afrika ved innkjøp av Fairtrade-sertifiserte valgkamproser, sier Aps partisekretær Kjersti Stenseng.
Foto: Arbeiderpartiet
Arbeiderpartiets veivalg i innvandrings- og integreringspolitikken er en het potet, men det er ikke det Ap-folk er mest opptatt av når de foreslår ny politikk
0Shares

Ifølge Dagsavisen har Arbeiderpartiet fått over 3.300 innspill til ny politikk fra medlemmer og velgere. Blant temaene som er opptar grasrota mest ligger transport, vei, bane og kollektivt helt på toppen med 408 forslag, tett fulgt av arbeid og næring, som får 400 forslag til ny politikk.

Ny asylpolitikk får 264 forslag, det er 8 prosent av forslagene og gjør at temaet havner på femte plass, også bak skole og distriktspolitikk.

Partisekretær Kjersti Stenseng tror den tilspissede interne debatten om innvandring, til dels åpent i mediene, gir et feilaktig inntrykk av at dette er politikkfeltet folk er mest opptatt av.

– Går du på medlemsmøter og diskuterer politikk med våre folk, så har ikke dette så stor plass som man ofte får inntrykk av overskriftene, sier partisekretæren.

Stenseng tror heller ikke temaet er så polarisert som man kan få inntrykk av.

(©NTB)