Iransk asylsøker døde i Levanger – fortsatt ubesvarte spørsmål etter obduksjonen

 
Foto: Youtube
Mannen som torsdag ble funnet død i Levanger, er nå obdusert. Mannen er identifisert, men politiet vet foreløpig ikke om han ble utsatt for noe straffbart.

– Vi etterforsker fremdeles saken som et mistenkelig dødsfall. Det er funn på stedet som gjør at vi mener dødsfallet er mistenkelig, men hva disse funnene er, vil jeg av hensyn til etterforskningen ikke gå inn på, sier politiadvokat Kåre Jostein Svepstad ti NTB.

Mannen ble obdusert ved St. Olavs hospital i Trondheim fredag, men den foreløpige obduksjonsrapporten har ikke gitt politiet svar på hvorvidt mannen er utsatt for en straffbar handling eller ikke.

Iransk asylsøker

Det var torsdag klokken 15.19 at en mann i 30-årene ble funnet død i et turområde i ved Staupslia i Levanger av en turgåer. I løpet av fredag har politiet fått en sikker identifikasjon på mannen. Han er iransk statsborger og har status i Norge som asylsøker, men har fått avslag på sin asylsøknad.

– Mannen kom til Norge i november 2015 og fikk avslag på asylsøknaden i 2017. Han klaget på avslaget, men fikk endelig avslag sommeren 2018, sier Svepstad.

Mannen har bodd i en kommunal bolig som er tilknyttet et asylmottak i Levanger.

Han var ikke savnet i forkant av at han ble funnet, og det er heller ikke registrert at han har vært i kontakt med politiet mens han har oppholdt seg i Norge.

– Vi kan ikke si nøyaktig hvor lenge mannen har ligget død før han ble funnet, men det er nok noen timer, sier Svepstad.

Ber om tips

Politiet ber om tips fra publikum i saken, men fordi det foreløpig ikke er bekreftet at mannens familie i Iran er formelt varslet om dødsfallet, vil politiet foreløpig ikke gå ut med bilde av mannen.

– Den avdøde er 183 centimeter høy med normal kroppsbygning. Han hadde på seg grønnturkis jakke, svarte bukser og hvite joggesko. Vi ønsker informasjon fra personer som kan ha observert mannen i området, eller andre steder i Levanger og omegn i løpet av onsdags kveld eller torsdag, skriver politiet i en pressemelding.

Trøndelag politidistrikt etterforsker saken og har også fått bistand fra to taktiske etterforskere fra Kripos.

Tips i saken kan meldes til politiet på telefon 02800.

(©NTB)