JoinUs fikk tildelt inkludering- og mangfoldspris

JoinUs fikk inkludering- og mangfoldsprisen. (F.v): Marcus Andreasson, Fatih og Knut Olav Rindarøy. Til høyre for Rindarøy fylkesordfører Line Hatmosø Hoem og leder av kultur-, næring- og folkehelseutvalet Marit Nerås Krogsæter.
Organisasjonen fikk tildelt Inkludering- og mangfoldsprisen i Møre og Romsdal.

Utdelingen skjedde under åpningen av fylkestinget i Ålesund, ifølge fylkeskommunens nettside.

Prisen gis til de som har tatt initiativ til, eller har gjennomført tiltak som fremmer like muligheter, mer inkludering og mangfold i Møre og Romsdal for enkeltpersoner eller grupper.

– Join Us er en organisasjon som bidrar til akkurat dette. På imponerende kort tid har de blitt en stor aktør for integrering i Romsdalsregionen, og gir både aktivitet, samhold og meningsfylt hverdag for sine deltakere, sier leder av kultur-, næring- og folkehelseutvalet, Marit Nerås Krogsæter.

JoinUs ble startet i 2021 av de tidligere fotballspillerne Knut Olav Rindarøy og Marcus Andreasson, og friski-kjører Asbjørn Eggebø Næss. Organisasjonen har lavterskelaktiviteter for unge i Molde, Aukra, Vestnes, Hustadvika og Aukra.

Rindarøy takket for prisen på vegne av organisasjonen.

– Vi har holdt på i bare to år, og ser betydningen av arbeidet. I et samfunn med prestasjon og press, spesielt i idrett, sosiale media og delvis skole, har vi sett eit behov for å skape ein sosial møteplass der alle kan vere seg sjølve uansett nivå og bakgrunn, sa Rindarøy.