KRLE-faget kan miste særskilt vern

Høyres Jan Tore Sanner sier at når KRLE-faget ikke lenger er lovforankret kan sittende regjering og statsråd gjøre endringer.
Foto: Kjetil Ree, wikimedia commons
Trolig får regjeringen flertall for et forslag som åpner for endringer i KRLE-faget. Kunnskapsdepartementet avviser at det er planer om å endre faget nå.

Ifølge Vårt Land ønsker Høyre å kjempe for fortsatt lovregulering av målene for kristendom, religion, livssyn og etikk (KRLE).

– Dersom KRLE-faget ikke lenger er lovforankret, betyr det at den til enhver tid sittende regjering og statsråd kan gjøre endringer i forskriftene som læreplanverket er forankret i, sier Høyres Jan Tore Sanner, som er saksordfører.

Endringene i opplæringsloven vedtas etter planen 1. juni, og regjeringspartiene Ap og Sp får trolig støtte fra SV, skriver Vårt Land.

Statssekretær Kjetil Vevle (Ap) i Kunnskapsdepartementet sier at regjeringen ikke har planer om å gjøre noe med KRLE-faget nå.

– Denne endringen gjøres fordi opplæringsloven ryddes opp i for første gang på 25 år, sier han.

Vevle presiserer overfor NTB at KRLE er et ordinært skolefag som elevene har på linje med alle andre fag på skolen.

– Derfor er det naturlig at KRLEs mål og innhold ikke reguleres direkte i loven, men i læreplanen, hvor det naturlig hører hjemme, som for alle andre fag, sier han.

(©NTB)