Qawwali og chilensk rap til Mela-festivalen

Chilenske Ana Tijoux kommer til Kåfjord og Riddu Riđđu i juli.

Årets festival arrangeres 18. til 20. august på Rådhusplassen i Oslo.

Endelig kan vi avsløre årets første Mela-artister og vi håper publikum gleder seg like mye som oss til årets festival. Artistene har til felles at de er sterke utøvere innen sin sjanger og har budskap og verdier som passer godt på festivalen, sier kommunikasjonsansvarlig for Melafestivalen, Tonje Lacher. 

Tre av artistene som slippes i dag har spilt på Mela tidligere, mens både BCUC og Ana Tijoux opptrer på Rådhusplassen for første gang i august.

BCUC imponerer med sine energiske live-opptredener, kompromissløse musikk og konfronterende tekster. Tijoux har i mange år vært en markant skikkelse på den internasjonale hiphop-scenen og rapper om alt fra anti-kolonialisme, feminisme og sosial urettferdighet

Quick Style danset på hovedscenen allerede i 2016 og vender nå tilbake som verdensstjerner. Faiz Ali Faiz er en av qawwaliens største stemmer og siden han spilte hos oss i 2018 har han blant annet samarbeidet med musikere fra andre tradisjoner, som flamenco. Aynur spilte på Oslo Mela i 2013 og fortsetter å synliggjøre kurdernes musikalske arv for et internasjonalt publikum, forteller Tonje Lacher.