Ervin Kohn mener at nye regler for skoleturer fører til mer antisemittisme

Ervin Kohn sier det vil bli vanskeligere å gjennomføre turer til Auschwitz etter nye regler fra Utdanningsetaten.
Foto: Kari Bye
Utdanningsetaten har strammet inn reglene for skoleturer. – En svekkelse av kampen mot antisemittisme, mener forstander i Det Mosaiske Trossamfunn, Ervin Kohn.

Representanten for den jødiske minoriteten i Norge mener det vil bli vanskeligere å gjennomføre turer til Auschwitz etter nye regler fra Utdanningsetaten. Nylig presiserte etaten at det kun blir lov å gjennomføre klasseturer som er finansiert av skolens budsjett, legater eller stipender, skriver Avisa Oslo.

– Problemet er at det går litt imot det de statlige myndigheter har sagt om dette med å bekjempe antisemittisme, sier Kohn.

Dermed kan ikke skoler lenger gjennomføre turer som baserer seg på at foreldre eller elever betaler egenandel, eller som er finansiert av dugnad eller gaver.

Kohn peker særlig på at det nå vil bli vanskeligere å gjennomføre turer til konsentrasjonsleiren Auschwitz med stiftelsen Hvite busser, slik en rekke skoleklasser gjør hvert år.

– Jeg synes ikke man skal redusere og begrense mulighetene for skoleklasser å dra på den typen Polen-reiser – tvert om. De burde gjøre det lettere å dra på tur, legger han til.

Avisa Oslo har forelagt kritikken for skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll, som forklarer at innstrammingen av regelverket er knyttet til gratisprinsippet.

– Det skal være gratis å gå på skolen. Mange foreldre har kjent på et stort press for å gi penger og stille på dugnad, også når de ikke har mulighet til det. Det skaper forskjeller i byen vår, sier hun.

(©NTB)