Wushu-utøver MiRee Abrahamsen imponerte i Italia

Wushu-utøver MiRee Abrahamsen vant seks medaljer under en konkurranse i Milano.
Foto: Norges Kampsportforbund
Wushu-utøveren MiRee Abrahamsen fra Arendal har satt sitt preg på den internasjonale scenen med en imponerende prestasjon i Italia.

I en stor wushu-konkurranse i Milano, der over 1000 utøvere deltok, sikret Abrahamsen seg fem gullmedaljer og en sølvmedalje. Wushu deles opp i såkalte moderne og tradisjonelle stilarter, og Abrahamsen konkurrerte i sistnevnte.

Abrahamsen vant gull i både tai Ji og tai Ji våpenstiler. I klassen Baji Quan stod hun sterkt og tok sølvmedaljen, kun slått med 0,01 poeng av den talentfulle 15-åringen Jack Caldicott fra det engelske landslaget.

– Det er ingen tilfeldigheter at MiRee gjorde det bra i Milano for hun har stor erfaring, trener veldig målbevisst og strukturert og hun har tidligere vunnet flere gullmedaljer i EM, sier sportssjefen Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund til kampsport.no.

Styrker Norges posisjon

Nesten 1000 utøvere fra 15 nasjoner og 39 lag deltok i arrangementet. Mesterskapet samlet de største wushu-nasjonene, inkludert England, Mexico, Sri Lanka og Tsjekkia.

Abrahamsens utrolige prestasjoner i Italia har bidratt til å styrke Norges posisjon som en betydningsfull aktør innen wushu.

– Jeg hadde mine program på fredag og lørdag, og det var intense. På lørdag hadde jeg baji, og kom til konkurransen tømt for energi. Så sølv var en skikkelig bonus, særlig fordi jeg kom foran to andre menn som gjorde noen veldig gode baji-utførelser. I Italia er wushu en stor sportsgren, og det var flott å se det store engasjementet blant publikum, utøvere og organisatorer, sier hun til kampsport.no.