Tore Tvedt for retten på nytt – tiltalt for hatytringer mot jøder

Grunnleggeren av den høyreekstreme organisasjonen Vigrid, Tore Tvedt, må mandag møte i retten, tiltalt for hatefulle ytringer.
Vigrid-leder Tore Tvedt møter mandag i Telemark tingrett, tiltalt for hatefulle ytringer mot jøder i en epost til over 200 mottakere.
146Shares

I e-posten med tittelen «Til ordførere og andre i landets kommuner» går Tvedt hardt ut mot jøder som gruppe, og han klager over at Oslo angivelig skal være «jødestyrt». Eposten ble sendt til 228 mottakere, ifølge Dagbladet.

– Jødene har sleipet til seg på typisk parasittisk vis hundrevis av millioner kroner til egne kasser, skal Tvedt ha skrevet. I tillegg skal det stå i eposten at «Oslo-fiffen er snyltere, folkemordere og maktsyke arrogante drittsekker».

Tiltalen gjelder brudd på den såkalte rasismeparagrafen i straffeloven – paragraf 185. Saken kommer opp for Telemark tingrett på Notodden mandag. Domstolen har satt av én dag til den.

I 2019 ble Tvedt idømt til 60 dagers betinget fengsel for rasisme og jødehets.

Tvedts forsvarer, advokat John Christian Elden, sier til NTB søndag kveld at Tvedt fortsatt ikke har forklart seg for politiet eller sagt noe om hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet.

(©NTB)