FNs menneskerettighetsråd fordømmer koranbrenning

Bildet viser den danske høyreradikale politikeren Rasmus Paludan. Han brant en Koran ved Tyrkias ambassade i januar i år. Erdogans krav om endring av Sveriges lov rundt ytringsfrihet og Koran-brenning var grunnen til koranbrenningen. Nå har FN vedtatt en resolusjon som fordømmer koranbrenning.
Foto: Wikimedia Commons
Ti av tolv europeiske land stemte mot da FNs menneskerettighetsråd fordømte brenning av Koranen, skriver avisa Framtida.no.

Et splittet FNs menneskerettighetsråd vedtok tirsdag 11. juli en resolusjon om religiøst rettet hat, skriver avisa Framtida.no. Resolusjonen fordømmer brenning av Koranen.

Forslaget ble fremmet av Pakistan, der bakteppet for forslaget er koranbrenningen i Sverige sist måned, da en demonstrant rev i stykker, skitnet til og brant Koranen utenfor en moské under Eid.

Resolusjonen beskriver koranbrenning som støtende, respektløst, en klar provokasjon, og et brudd på menneskerettighetene.

Framtida.no melder at resolusjonen oppfordrer stater til å gjennomgå nasjonal lovgivning for å tette hull som gjøre det vanskelig å «forebygge og straffeforfølge» hatefulle handlinger «rettet mot religion, som representerer en oppfordring til diskriminering, fiendeskap og vold».

28 land stemte for resolusjonen, tolv land imot og syv land avstod fra å stemme. Ti av tolv europeiske land stemte mot; Georgia avstod fra å stemme og Ukraina stemte for.