Norway Cup-deltakere fikk apelyder og rasistiske tilrop etter seg

Foreldre klager over rasistiske tilrop under en av kampene i årets Norway Cup. NB! Personene i illustrasjonsbildet er ikke part i saken.
Foto: Ola Gjethammer
– Det er barn som blir utsatt for rasisme, og det kommer fra foresatte. Jeg synes synd på barna våre, sier moren til barn på et lag som spiller på Norway Cup.

Oppdatert 25. 10. 2023: Dagsavisen ble felt i PFU for brudd på god presseskikk i denne saken. Les mer her. 

Etter noen taklinger skal foreldre ha blitt opprørt og begynt å rope ufine kommentarer, ifølge Dagsavisen.

– Jeg ser en mamma fra det motsatte laget som kjefter på våre barn, og mens dette skjer er det to besteforeldre som sier apekatt og n-ordet til barna våre, sier en anonym mor til avisen.

Den foresatte Dagsavisen snakker med står tre meter unna når denne kommentaren blir sagt. Ifølge andre Dagsavisen har snakket med blir det også sagt «jævla kineser» til et av barna på laget.

Oppretter ikke sak

Operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt kjenner til saken.

– Det jeg kan bekrefte er at politiet fikk en melding om at det var en slåsskamp på den banen der denne fotballkampen utspilte seg. Da politiet kom på stedet var det rolig, men at det hadde vært krangling, sier han til Dagsavisen.

Gulbrandsen sier videre at de tok en informasjonsrunde, og fant ikke grunnlag for å opprette en straffesak for hatefulle ytringer.

– Jeg har ikke detaljkunnskaper om det som har skjedd, men det jeg vet er at det ble gjort en grundig jobb for å finne ut hva som hadde skjedd. Men det betyr ikke at dette ikke var en uheldig hendelse, som vi i politiet tar seriøst.