Nå kan du nominere kandidater til årets Jentepris

– Jenteprisen hjelper oss å løfte frem ildsjeler som jobber for jenters rettigheter og beskyttelse, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.
– Det har aldri vært viktigere å skape blest om arbeidet for jenters rettigheter, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

Jenteprisen deles ut til en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en viktig innsats for likestilling eller arbeid med å stoppe diskriminering, vold og overgrep av jenter. Prisen skal bidra til å synliggjøre de usynlige og gi stemme til de stemmeløse.

– I fjor fikk vi inn nesten 100 nominasjoner, og jeg håper at engasjementet er minst like høyt i år. Fortsatt opplever mange diskriminering, sjikanering, vold og overgrep, både hjemme, på jobb og i offentligheten. Mange steder er likestillingen satt i revers, og fortsatt nedprioriteres arbeidet for likestilling og beskyttelse av jenter. Jenteprisen hjelper oss å løfte frem ildsjeler som jobber for jenters rettigheter og beskyttelse, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge, i en pressemelding.

Siste frist for å nominere kandidater er 8. september.

Samtlige kandidater blir vurdert av en uavhengig jury som offentliggjør vinneren på Jenteprisen, som deles ut på FNs jentedag 11. oktober.