Innvandringspolitikk kan splitte Die Linke

Leder for Die Linke, Sahra Wagenknecht, vil ha strengere innvandringspolitikk.
Foto: Wikicommons/Sven Teschke
Et krisemøte i det tyske ytre venstre-partiet Die Linke har ikke vært nok til å få bukt med den økende interne spenningen og faren for en splittelse.
7Shares

Et krisemøte i det tyske ytre venstre-partiet Die Linke har ikke vært nok til å få bukt med den økende interne spenningen og faren for en splittelse.

Deltakere på krisemøtet mandag kveld sier til nyhetsbyrået DPA at de to fløyene kom med nye verbale svingslag. Partiet er for tiden delt mellom dem som støtter ledelsen og dem som stiller seg bak Sahra Wagenknecht, et fremtredende partimedlem, som ifølge ryktene planlegger å starte et nytt utbryterparti. Det kan i så fall koste Die Linke penger, posisjoner og innflytelse.

Wagenknecht er trolig den mest kjente politikeren på ytre venstre fløy i Tyskland. Hun har havnet på kant med flere partikolleger på grunn av åpent uttalte populistiske synspunkter, inkludert kritikk av koronatiltak og ønske om mer restriktiv innvandringspolitikk. Hun har også kritisert våpenleveranser til Ukraina og anklager Tysklands regjering for å drive økonomisk krigføring mot Russland.

Tidligere denne måneden økte konfliktnivået da gruppelederne i Forbundsdagen, Dietmar Bartsch og Amira Mohamed Ali, kunngjorde at de trekker seg. Dermed er det uklart hvem som skal lede partigruppen videre. Gruppelederspørsmålet ble knapt diskutert på mandagens møte, ifølge noen av dem som var til stede.

Etter planen skal det holdes interne valg i partiet 4. september.

(©NTB)