Norsk-tamilsk danseskole feiret 25-årsjubileum

NSN Danseskole feiret 25-år med å vise frem tamilsk dans.
Jubiléet markerte en kvart århundre med lidenskap, dedikasjon og dansetrening under ledelse av direktør Yalini  Balendren.
– Yalini kombinerer sin lidenskap for dans med sitt yrke som spesialsykepleier ved Ahus. Med en mastergrad i bharathanatyam, en klassisk indisk dansesjanger, har hun brakt en unik dybde og raffinement til danseskolen, sier Balasingham Yogarajah til Utrop.
Yogarajah er selv norsk-tamil og tidligere bystyrerepresentant i Oslo Ap.

Stiftet i Danmark

Nithya Sathangai Narthanaalayaa Art School (NSN) er en danseorganisasjon for ungdommen innenfor klassisk tamilsk dans. Organisasjonen ble stiftet i Danmark i 1997, og har rotfestet seg i Norge siden 2016.
– Organisasjonens målgruppe er flerkulturelle ungdommer, og har som visjon å spre gode danseopplevelser og fremme motivasjon for danseidrett. NSN har som mål i å ivareta den tamilske kulturarven som har sine stammer fra Sør-India og Sri Lanka, samt videreføre dansekulturen og kunnskapen videre til de kommende generasjonene, sier Balendren.
Alle skolens dansere fra 4 til 35 år deltok på scenen. Forestillingen var delt inn i to deler som speilet skjønnheten og mangfoldet i indisk dans og kultur.
– Førstedelen presenterte en fortryllende oppvisning av tradisjonell indisk tempeldans, hvor danserne elegant formidlet budskap gjennom harmoniske bevegelser. Her fikk skolen også æren av å ha næringsminister Jan Christian Vestre, Lørenskog-ordfører Ragnhild Bergheim, stortingsrepresentant Kamzy Gunaratnam, og flere andre lokale politikere tilstede, i fløge Balendren.
Flere politikere tok turen til Lørenskog hus for å ta del i markeringen (Foto: NSN Art Danseskole).
Foto : NSN Art Danseskole

Tok opp kjærlighet og feminisme

Andredelen av forestillingen var en visuell og emosjonell utbrudd.
– Dansedramet “Chandramukhi,” skrevet av Mehavi Pathmasekaran og koreografert av Sabthahi Balendren, flettet sammen musikk, dans og drama på en måte som fanget hjertene til tilskuerne i alle aldre. Handlingen tok oss med på en følelsesladet reise og berørte temaer som kjærlighet, lidenskap og feminisme.
NSN Art Danseskole har ikke bare utdannet dansere, men også inspirert til kunstnerisk vekst.
– Jubileet markerte en utrettelig innsats for å bevare og dele kulturarven til indisk og tamilsk dans. Herfra ser fremtiden lys ut, med fortsatt engasjement for å utdanne, inspirere og glede publikum i mange år fremover, sier Balendren.