Kamelen og Abid Raja portretteres i ny NRK-serie

Kunstner Yachi Yang studerer Kamelen nøye under konkurransen på KODE i Bergen.
Foto: nrk.no
I «Portrettmesterskapet» skal kunstnere konkurrere om å lage det beste portrettet av en kjent person.
25Shares

Tjuefire kunstnere fra ulike deler av landet møtes til dyst i en ny konkurransereality på NRK i høst.

Elleve kjente profiler stiller opp som modeller i jakten på det beste portrettet, ifølge NRK.

Åge Aleksandersen, Morten Hegseth, Trude Drevland, Kamelen, Henriette Steenstrup, Stig Brenner, Vidar Magnussen, Birgit Skarstein, Else Kåss Furuseth, Abid Raja og Linn Skåber skal alle bli portrettert av kunstnerne som kjemper om å vinne «Portrettmesterskapet».

I juryen møter vi NRKs faste kunstkritiker Mona Pahle Bjerke, kunsthistoriker og journalist Silje Sigurdsen, og forfatter og kunstner Lars Elling.

Kamelen bryr seg om viker

Kun åtte deltagere skal videre til semifinalen, før fire igjen møtes helt til slutt i finalen.

I andre episode er Marcus Kabelo Møll Mosele, bedre kjent som Kamelen, en av modellene. Han skal portretteres sammen med tidligere Bergen-politiker Trude Drevland.

I femte episode skal Venstre-politiker Abid Q. Raja portretteres sammen med Else Kåss Furuseth.

Mens Kamelen bekymrer seg for viker, byr Trude Drevland på rynker. Det blir også avslørt hvem av Birgit Skarstein og Vidar Magnussen som har et «resting bitch face», og om Else Kåss Furuseth eller Abid Raja skravler mest.

– Det var fantastisk gøy å se hvordan et ansikt kunne vokse frem på så mange forskjellige måter med samme utgangspunkt i et helt blankt lerret. Det å overføre det man ser over til et portrett, synes jeg er imponerende, sier programleder, Mikkel Niva til NRK.