Islam Net gir sin støtte til Partiet Sentrum

Fahad Qureshi er grunnleggeren av Islam Net. Alt tyder på at han støtter synspunktene til imamene organisasjonen hans anbefaler på sine nettsider

Den omstridte islamske organisasjonen Islam Net ber muslimer stemme på Partiet Sentrum, ledet av advokat og tidligere Ap-byråd Geir Lippestad.

Det kommer fram i en uttalelse fra organisasjonens leder Fahad Qureshi (35).

– Dette valget oppfordrer jeg alle muslimer til å stemme på Partiet Sentrum. De går inn for å forby koranbrenning via hatparagrafen. De støtter å kunne etablere bønnerom på skolene og retten til å etablere muslimske friskoler.

De støtter retten til å bære hijab på grunnskolen, i politiet, domstolene, og i Forsvaret og mener at hijab er helt uproblematisk, skriver Qureshi på Facebook.

Til Vårt Land utdyper 35-åringen bakgrunnen for oppfordringen:

– Partiet Sentrum er meg bekjent det mest inkluderende, mangfoldige, livssynsåpne og ikke minst muslimvennlige partiet, sier Fahad Qureshi til Vårt Land.

Simen Bondevik er Partiet Sentrums tredjekandidat i Oslo og sier han er glad for alle som sier de vil stemme på partiet Sentrum.

– Spesielt blant muslimer har vår tydelige motstand mot koranbrenning og for et livssynsåpent samfunn slått an. Det er bra at et parti endelig kommer på banen i denne saken. Muslimer skal slippe å stå alene i kampen mot SIAN.

Islam Net ble etablert i 2008 og er en muslimsk ungdomsbevegelse med en salafistisk orientering. Organisasjonen bruker ikke begrepet salafisme om seg selv. I stedet hevder de at de representerer islam. Salafisme er en bokstavtro, puritansk korantolkning innenfor sunniislam. Salafister mener de praktiserer islam slik religionen skal ha blitt praktisert i de første generasjonene etter profeten Muhammeds død i 632 evt.

(©NTB)