Vålerenga og Clear Channel gir rasisme rødt kort i ny holdningskampanje

Vålerenga er i gang med ny antirasisme-kampanje, som skal vare hele måneden.
Foto: Anne-Sophie Saldana
– Vi skulle ønske at dette ikke var et tema lenger, sier daglig leder i Vålerenga samfunn.

Holdningskampanjen ble sparket i gang i går da Vålerenga møtte Brann til seriekamp i Eliteserien. Kampanjen avsluttes med en større markering 26. oktober når Vålerenga møter Rosenborg på Intility Arena.

Dennis Højland Nyegaard, Norgessjef i Clear Channel, mener det er viktig at de er sitt samfunnsansvars bevisst som den største utendørsaktøren i Oslo.

– Kampen mot rasisme er vårt felles ansvar, og vi i Clear Channel er stolte av å bidra til denne viktige samfunnskampanjen, sier Højland Nyegaard til Kampanje.

Selv om klubben har jobbet aktivt mot rasisme i 27 år skjer det stadig hendelser i norsk og internasjonal fotball som viser at jobben er like relevant i dag.

– Vi skulle ønske at dette ikke var et tema lenger, men vi ser stadig eksempler på hendelser som viser at denne kampen må tas hver eneste dag, også i egen klubb. Vi er veldig takknemlige for at Clear Channel nå tilgjengeliggjør sine flater for å markere dette med oss, og viser at vi står sammen i kampen om å gi rasisme rødt kort, sier Aas.