Hårreisende at FrP ber regjeringen stenge døra for kvoteflyktningene

Leder for Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom (Solung) Amanda Hylland Spjeldnæs.
Foto: Npaid.org
– I en periode med krig og store flyktningstrømmer, er behovet for å stille opp større enn noen gang. Det er hårreisende og usolidarisk at FrP nå ønsker å stenge døra helt for kvoteflyktningene, sier leder for Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, Amanda Hylland Spjeldnæs. 

Spjeldnæs viser til Fremskrittspartiets representantforslag fremmet for Stortinget av stortingsrepresentant Erlend Wiborg 25. oktober. Her tar partiet til orde for å stanse mottak av kvoteflyktninger så lenge krigen i Ukraina vedvarer.

Må lytte til FN

I mai 2023 anslo FN at mer enn 110 millioner mennesker var på flukt i verden på grunn av forfølgelse, konflikt, vold, klimakriser, menneskerettsbrudd eller hendelser som rører ved den offentlig orden.

FNs høykommissær for flyktninger har lenge bedt Norge om å ta imot 5 000 kvoteflyktninger i året.

– Den norske regjeringen har svart med å redusere antall kvoteflyktninger fra 2000 til 1000 i sitt forslag til statsbudsjettet for 2024, og nå ønsker FrP altså å stenge døra helt for kvoteflyktninger, forteller Spjeldnæs.

Hun legger til at det er på høy tid at regjeringen må lytte til FN og ta ansvar.

– Norge må ta ansvar og stille opp for både ukrainere og flyktninger fra resten av verden, og følge FNs anmodning om å ta imot 5000 kvoteflyktninger, mener Spjeldnæs.