Ny sesong med «Familien Adampour»

Familien Adampour er klare for en ny sesong i TV-skjermen.
Foto: Kristian Hafstad Millstein/Monster/NRK
Norges mest kjente familie med iransk opprinnelse er klar for nye sprell på skjermen.

Møt familien som irriterer vettet av, men ikke klarer seg uten, hverandre. Slik presenterer NRK serien. Sesong to startet 10. oktober, men du kan se alle episodene på nett.

Historien om den norsk-iranske familien startet i 1988, da ekteparet Adampour til Norge med barna Lina og Mina.

I dag teller barneflokken seks voksne døtre og sønner. I serien møter vi Lina, Mina, Diana og Sophia, samt brødrene Mikail og David, og deres familier.

– Jeg kunne kjenne på følelsen av at det var noen ting vi ikke hadde, men mamma fikk oss til å føle at det vi hadde var av verdi – at vi er av verdi, uttalte Lina Adampour til Her og Nå om de trange kårene hun og søsknene vokste opp i, i forbindelse med lanseringen av den første sesongen.

Kjente i offentligheten

Adampour-familien har gjort seg kjente i norsk offentlighet. Storesøster Lina har vært en kjent fjes innenfor dagligvarehandelen. Søster Mina har i årevis vært kjent antirasismeforkjemper og samfunnsdebattant. I 2018 ble David kåret til Årets Osloborger for sin innsats for å inkludere folk med fysiske, psykiske, eller språklige barrierer i arbeidslivet.

Nå er familien klar for en ny sesong i NRK-skjermen. I den første episoden, med tittelen Kodeord: Vaffel er temaet Id-festen til Lina som familien skal på. For når familien samles er det kort vei fra idyll til kaos.

Les Utrops portrettintervju med Lina Adampour

Les mer om serien på NRK