Kirkeledere fra Sri Lanka til hindutemplet i Groruddalen

Nylig besøkte en srilankisk kirkelig delegasjon hindutempelet i Groruddalen.
Foto: Privat
En delegasjon fra kirkeledelsen på Sri Lanka var på besøk i Norge på dialogbefaring.

I spissen for de sju gjestene fra Sri Lanka stod den anglikanske biskopen i Colombo og den katolske biskopen i Trincomalee.

Sri Lankas nasjonale kristne råd og Caritas var også representert blant gjestene som ble invitert til Oslo av biskop Kari Veiteberg, og Biskop Bernt Eidsvig. I tillegg deltok lokale prester fra Groruddalen.

Stig Utnem, tidligere generalsekretær av mellomkirkelig råd for Den norske kirke, og styrerepresentant fra Norges Hindu Kultursenter, Vamathevan Kuddithamby ønsket gjestene velkommen.

Omvisning på tempelet

Gjestene fikk så en presentasjon og kort omvisning i regi av leder i Unge Hinduer, Yuhashinee Shankkar, og nestleder Biramitha Sribasgaran.

Sabry Racick fra Sri Lankan Dialog Forum og Anne Sender fra Samarbeidsrådet for tros og livssynssamfunn (STL) innledet temamøtet Toleranse og harmoni blant folk fra ulike trosretninger i Groruddalen.

Tidligere bystyrerepresentant i Oslo Ap, Balasingham Yogarajah, sier til Utrop:

– Vi hadde en vellykket dag med god dialog, idéutvikling, tamilsk mat og god stemning. Gjestene fra Sri Lanka var glade for å se og høre at det skjer interreligiøst arbeid i Groruddalen, hvor tempelet er involvert.