Farida, Myra, Mileu og KEiiNO er årets mangfoldige artister i MGP

Her er årets artister i MGP, hvor flere har mangfoldig bakgrunn.
Foto: NRK
18 artister skal kjempe om å vinne året utgave av Melodi Grand Prix.

Artistene er fordelt på tre delfinaler. Tre av låtene i hver av disse sendingene går videre til finalen. Samtlige delfinaler vil bli sendt fra NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo, hvor den første går av stabelen lørdag 13. januar, skriver NRK.

Farida, som har arabiske foreldre, men selv er født i Gjøvik, har varmet opp for Dua Lipa, spilt på Øyafestivalen, opptrådd på by:Larm to ganger og vunnet prisen for «Årets forbilde» på samme festival.

Nå er hun klar for et MGP-comeback med en låt og et show som skiller seg ut fra alt annet hun har gjort tidligere.

Fra flukt til MGP

Gjennom livet har Regina Tucker, eller Myra som er artistnavnet hennes, opplevd flukt fra krig og en barndom i mange ulike barnehjem og fosterhjem. Hun er en prisvinnende låtskriver og artist fra Bergen. Med låter som «Hjemløs i egen by» og «Dovre faller» har 29-åringen etablert seg på den norske musikkscenen de siste årene. Hun startet faktisk karrieren i baksetet i en Uber tilbake i 2016. Sjåføren ble imponert over Myras freestyle-rap og kjørte henne så til et musikkstudio.

Erfaringene kunne ha gjort hjertet kaldt. Sangen i MGP er derimot en erklæring til kjærligheten og håpet om alltid å holde hjertet i brann. Nå gleder hun seg til å delta i Norges største musikkshow med låta «Heart on fire».

Mileo er en norsk-australsk sanger, låtskriver og produsent. Han vokste opp med å reise mellom Oslo og Sydney med sin norske far og australske mor. Med sin overdrevne fantasi, kreative sans, mørke humor og unike sound forfører han lytteren inn i sin egen verden. gjennom låten «You’re Mine».

Fem år er gått siden KEiiNO kombinerte urnorske melodier, samisk joik og dansbar pop for første gang. Siden KEiiNO vant seernes hjerter i Eurovision i 2019 har de toppet hitlister, blitt radiofavoritter, vunnet priser og blitt nominert til Spellemann.

Låten «Damdiggida» handler om følelsen man får når ting bare klaffer, når man er i flytsonen og smilet kommer på.