Årets Sosiale Entreprenør bruker gaming mot skolefrafall

JobLoop ble kåret til Årets Sosiale Entreprenør på storscenen på NHOs årskonferanse. Fra v. konferansier Sarah Sørheim, daglig leder i JobLoop, Sina Erichsen, kollega Bosse Litsheim og Kronprins Haakon Magnus som delte ut prisen.
Foto: ferd.no
JobLoop har vunnet prisen Årets Sosiale Entreprenør og får 500 000 kroner til å bekjempe skolefrafall.

Prisen ble delt ut av Kronprins Haakon Magnus på NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum 9. januar foran en fullsatt sal med næringslivsledere og politikere.

Temaet for Årets Sosiale Entreprenør var skolefrafall, et alvorlig samfunnsproblem som berører mange unge mennesker.

– Når unge ikke fullfører utdanningsløpet sitt eller sliter med å komme inn i arbeidslivet, får det store konsekvenser for både individet og samfunnet, sier Johan H. Andresen, Ferd-eier og juryleder for Årets Sosiale Entreprenør.

Hjelper unges teknologiferdigheter

Andresen forteller at juryen stemte frem JobLoop av flere grunner, men at det viktigste var at selskapet både hjelper unge med å fullføre skolen og kvalifiserer dem til arbeid.

JobLoop retter seg spesielt mot unge som står i fare for å droppe ut av skolen, og 460 elever deltok i deres program i 2023. I snitt går ca. 30 prosent av elevene til jobb eller læreplass, og ca. 30 prosent søker seg til videre utdanning.

Daglig leder i JobLoop, Sina Erichsen, er veldig glad for prisen og forteller at pengene skal brukes til å hjelpe flere barn og ungdom med å finne motivasjonen til å lære.

– Det er for mange som møter ungdom som tenker at all skjermtid er negativt. Veldig mange av de unge som kommer til oss har en tech-interesse. De har lært seg koding, 3D-modellering og design. De kan så mye, men vi er ikke gode nok til å oppdage dem, sier hun.