Vil forby å sove ute på gaten

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) frykter helseturisme dersom papirløse migranter får tilgang til den norske helsetjenesten.
Foto: Ragingwire
Flere utenlandske statsborgere har havnet på gaten i Bergen. Nå kan det bli forbudt å sove ute på offentlige steder.

Samtidig som det nå rapporteres om flere utenlandske statsborgere som sover på gaten, skal politikerne vedta nye politivedtekter i Bergen.

Nå vil et flertall av kommunepolitikerne gjøre det ulovlig å sove på gaten, skriver Bergensavisen (BA).

Bymiljøetaten og Bergen brannvesen har mottatt bekymringsmeldinger om camping på områder utenom faste plasser. Vi ønsker å styre campingturistene til angitte områder og plasser, sier sosialbyråd Charlotte Spurkeland til BA.

BA har spurt sosialbyråden hvordan vedtaket vil gå utover arbeidsinnvandrere etter at akuttovernattingen for fattige tilreisende ble nedlagt.

Jeg skjønner at EØS-borgere uten bosted står i en vanskelig livssituasjon, og de kan få akuttovernatting frem til de reiser hjem.

Fremmer alternativ forslag

Venstre og Arbeiderpartiet har et alternativt forslag som tillater folk å sove på gaten i Bergen. Venstre håper sammen med Ap å samle et flertall mot forslaget.

– Dette viser den hjerterå siden ved Høyres politikk. De har både lagt ned akuttovernattingen for fattige tilreisende og nå vil de gjøre det forbudt å sove på gater, torg og parker. Jeg har nesten ikke ord for hvor nedrig jeg synes dette er, sier Rune Bakervik (Ap).