Klokkene i Nidarosdomen ringer for krigsofre og flyktninger

Klokkene i Nidarosdomen skal lørdag ringe for krigsofre i Ukraina.
Foto: Claudio Castello
Lørdag 24. februar vil kirkeklokkene fra katedraler over hele Europa ringe i ti minutter fra kl. 12 i solidaritet med ofre for krigen i Ukraina.

Etter initiativ fra European Association of Cathedral Architects, katedralbyggere i Europa fra Norge til Malta, fra Spania til Ukraina, ringer kirkeklokkene fra Nidarosdomen i ti minutter fra kl. 12.00 på lørdag, ifølge en pressemelding fra Nidaros Domkirke.

– Med det ønsker Nidarosdomen, sammen med Europas katedralbyggere, å vise at vi sørger over de døde, tenker på de som lider og erklære vår solidaritet med mennesker som må flykte fra krigen og de som protesterer mot krigen med fare for sitt eget liv.

I forbindelse med at det er to år siden krigen i Ukraina brøt ut, vil det også under orgelmeditasjonen i Nidarosdomen 12.30 samme dag leses en fredsbønn. En bønn alle landets domkirker har gått sammen om å lese en gang i uken frem til påske. I Nidarosdomen vil fredsbønnen leses, foruten under orgelmeditasjonen 24. februar, hver onsdag kl. 12.00.

– Vi slutter opp om de europeiske katedralbyggeres og Nidaros domkirkes restaureringsarbeiders initiativ til å ringe med kirkeklokkene fra Nidarosdomen på dagen da Russlands invasjon av Ukraina startet, i solidaritet med det ukrainske folk og deres lidelser, sier fungerende domprost Torstein Amundsen.