Nadia Ansar kan bli nytt barneombud

Nadia Ansar ønsker å bli nytt barneombud. Både hun og ektemannen Abid Raja (V) har gitt ut selvbiografier om oppvekst og krysskulturelle forventninger.
Foto: Cappelen Damm
Psykologspesialist og forfatter Nadia Ansar (44), som er gift med stortingsrepresentant Abid Raja (V), er blant søkerne til den ledige stillingen som barneombud.

Tidligere barne- og familieminister Inga Marte Thorkildsen (SV), som er 47 år gammel, og Kristin Storrusten (37), språkspaltist i Aftenposten og barnebokforfatter, står også på søkerlisten.

Ansar ga i fjor ut boken «Min skam». Både hun og Raja har gitt ut selvbiografier om oppvekst og krysskulturelle forventninger.

Skuespiller og programleder Stian Barsnes-Simonsen (44), kjent blant annet fra «Hotel Cæsar» og «Midt i smørøyet», er også blant de 77 søkerne. Barsnes-Simonsen var initiativtaker til det som ble Norges største digitale klasserom under koronapandemien, og han står bak til Barnas valg og fjernsynsprogrammet Barnas Nyttårstale.

På søkerlisten finner man videre forfatter Arne Svingen (56), som har skrevet en rekke bøker for barn og unge og som tidligere har vært journalist i blant annet NTB.

Mina Gerhardsen (48), tidligere arbeiderpartipolitiker og nå generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, søker seg også til stillingen. Det gjør også Berit Landmark (50), som har bakgrunn som forfatter, barnevernspedagog, barnerettsjurist, og som i dag er seniorrådgiver i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Nåværende barneombud Inga Bejer Engh (53), som har vært barneombud siden 2018, er ansatt som assisterende sjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

(©NTB)