Hatem Ben Mansour slutter som leder for Antirasistisk Senter

Hatem Ben Mansour er daglig leder i Antirasistisk senter. Det var de som holdt det åpne møtet i sine lokaler i Storgata i Oslo med FN-ekspertene.
Foto: Antirasistisk senter
Etter to år som daglig leder for Antirasistisk Senter takker Hatem Ben Mansour av. Nestleder Garima Singh er fungerende leder fram til en erstatter er ansatt.

Hatem ble først ansatt som nestleder i 2022. Deretter ble han konstituert og senere ansatt som daglig leder for Antirasistisk Senter, som jobber for å bekjempe rasisme i Norge.

I pressemeldingen påpeker stiftelsen at Hatem har ledet senteret gjennom en endringsfase.

– Hatem har ledet Senteret i en endringsfase, både med tanke på organisasjonen og det norske samfunnet. Perioden har vært preget av sterk polarisering i det offentlige ordskiftet, grove rasistiske ytringer og betydelig aktivitet i høyreekstremistiske miljøer. Han har mobilisert grasrota til samlet innsats mot rasisme og vært med i mange debatter. Den siste tiden har han viet mye tid til jubileumsårets ulike arrangementer, aktiviteter og tiltak, skriver styret via pressemeldingen.

Antirasisme lokalt og på verdensbasis

Hatem har familiebakgrunn fra Tunisia, med en far som var politisk aktiv.  For den avgåtte lederen har antirasisme, både lokalt og internasjonalt, vært hans hjertesak.

– Man blir ikke kvitt rasisme i Europa eller der mennesker fra det globale sør er i minoritet, før man også har en helt annen respekt for det globale sør, sa han i et intervju med Dagsavisen i vinter.

I intervjuet snakket han om vestresidens utfordringer rundt etnisitet og fattigdom.

– Venstresiden må ta i seg minoritetsperspektivet og gjenkjenne den nye arbeiderbevegelsen. Klasseskillet blir mer og mer et raseskille. Over 50 prosent av de som lever i fattigdom har innvandrerbakgrunn. For å kunne løfte problemstillingene må man se ulikhetene.