Politiet kritisk til at utviste personer prøveløslates

Sterkt bekymret for tingenes tilstand i norsk asylpolitikk: Initiativet Asylpolitisk forum er blant annet kritiske til "barns frihetsberøvelse på mottaket på Trandum".

Umiddelbart etter løslatelsen ble han pågrepet av politiet og fremstilt for internering i fire uker. Politiadvokat Arne Fjellstad i Vest politidistrikt sier til Bergens Tidende at han mener løslatelsen er uheldig.

– For meg er det vanskelig å forstå hvorfor en utenlandsk statsborger uten lovlig opphold i riket skal prøveløslates før dommen er sonet ferdig, sier Fjellstad til avisen.

Han kritiserer også reglene som tillater permisjoner og frigang for personer uten oppholdstillatelse.

– De er utvist og skal i utgangspunktet ikke tilbakeføres til det norske samfunnet. Dette vanskeliggjør vårt arbeid og øker risikoen for at de forsvinner før uttransport, sier han.

Den nå 44 år gamle mannen kom til Norge i 2008 og søkte asyl, noe som ble avslått. Mannen ble utvist året etter, men reiste aldri. I løpet av årene i Norge er han blitt dømt til ubetinget fengsel i til sammen 11 år, ifølge politiet.

Tom Barth Hofstad fra advokatfirmaet Elden som representerer 44-åringen, sier at de ikke enige i politiets fremstilling av saken. Han vil ikke utdype dette nærmere før han har snakket med sin klient, sier han til BT.

(©NTB)