Norgesmester ga premien til Blindeforbundet

0Shares

Av 22 000 som jobber med oppvask i Norge har 400 gått på kurs innen storkjøkkenhygiene. Det var disse som konkurrerte om å kvalifisere seg for Norges Mesterskapet. Vikky som også han kalles var blant seks oppvaskere som gikk til finalen i NM i maskinoppvask som ble holdt på Storhusholdningsmessen i Lillestrøm i februar. Den vant han.

– Oppvaskerne ble bedømt av fagdommere ut i fra blat annet rutiner når de jobber, personlige hygiene, håndhygiene, oppvaskhygiene, forteller Bjørn Eliassen i Bransjeforeningen for storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN) ved Lilleborg fabrikker.


– Drømmen min har hele livet vært å kunne hjelpe blinde, sier han. Vikky er fra Sri Lanka og kan fortelle om store forskjeller mellom Norge og hjemlandet.

-I mitt hjemland er det slik at dersom man har penger, får man øyeoperasjon og kan slippe å bli blind. Ved å gi pengene til Norges Blindeforbund, kan jeg gi til noen som kjemper blindes sak, uavhengig av nasjonalitet og hudfarge. Jeg gir dessuten noe tilbake til dette landet som også er blitt mitt land og som mitt barn vokser opp i, sier han.

Hotellet gir også 25 000 kr
– Vikky tar sammen med sin arbeidsgiver ansvar for å løfte kompetansen innen hygiene i oppvaskrommet, berømmer Eliassen som på vegne av bransjen ga pengepremien på 50 000, hvorav Vikky fikk 25 000 og arbeidsgiveren Soria Moria også mottok 25 000.

– Disse pengene går til avdelingen, men vi kan ikke være dårligere enn Vikky, og Soria Moria Hotell og konferansesenter gir også 25 000 kr til Blindeforbundet , sier sjefen til Vikky, Lisbeth Aasland.

Norges Blindeforbund er svært glad for den storsinnede gaven og gleder seg til å møte Vikky.

– Før den hyggelige overrekkelsen på Soria Moria skal Vikky få en omvisning i våre lokaler og få vite mer om arbeidet vi gjør overfor blinde og svaksynte. Vi har mange gode formål, både i vårt eget land og fattige land, så gaven fra han og hans arbeidsgiver vil komme til stor nytte, sier markedssjef Karsten Aak fornøyd.

– Når det gjelder hygiene er også blinde helt avhengig av å kunne stole på at dem som står i oppvasken gjør en ordentlig jobb. Vi kan ikke kontrollere at servise og bestikk er fri for eggrester eller melkerender, sier han.