– La Sabah bli i Norge

– Sabah er en høyt verdsatt ressursperson i arbeidslivet og i lokalsamfunnet. Norge trenger ham, sier Eddie Whyte, leder for Fagforbundet i Sandefjord som har satt i gang en e-postkampanje til støtte for sitt kurdiske medlem Sabah.

Sabah Magid er 30 år gammel og sosiolog fra irakisk Kurdistan. Han flyktet til Norge i juli 2002 og bosatte seg i Sandefjord for å være i nærheten av sin eldre bror som hadde flyktet fra hjembyen Kirkuk to år tidligere.

– Situasjonen nå er at det er vedtatt at han skal utvises, samtidig som myndighetene innrømmer at det er for farlig å utvise ham akkurat nå. UDI har sagt at det ikke er aktuelt å tvangssende Sabah ut av landet så lenge situasjonen i Irak fortsatt er utstabil. Når han er fratatt retten til å arbeide, hva skal han da leve av? skriver Whyte i oppropet.

– Vi vil ikke utfordre norsk asylpolitikk, men vi etterlyser rettferdiheten i forhold til et enkeltmenneske i dette systemet. Vi mener vi har et moralsk ansvar for Sabah som en viktig bidragsyter i vårt lokalsamfunn og en fremragende rollemodell for flerkulturell ungdom, sier Whyte til Migrapolis.

Les mer om kampanjen her: Norge: La Sabah få bli!