Protesterer mot homofobisk innhold

Torsdag starter Oslo African Music Festival med åingskonsert med Buju Banton på rockefeller. Banton er i medias søkelys grunnet sine tekster med sterkt homofobisk innhold. Skeiv Ungdom i Oslo arrangerer demonstrasjon utenfor konserthallen.

Homofobien står sterkt på Jamaica. Mellom 1982 og 2003 ble 47 mennesker drept pga deres seksuelle orientering.

-Mye kan tyde på at mørketallene er søtrre. Ofrene har blitt mishandlet, steinet, skutt eller brent til døde. I 2004 ble Jamaicas eneste homoaktivist, Brian Williamson, brutalt drept i sitt eget hjem. Få dager etterpå deltok politiet sammen med innbyggere i Montego Bay, , i drapet på en annen homofil mann på åpen gate, skriver Skeiv Ungdom i en pressemelding.

-Jamaica har i dag en sodomilov som gjør at menn som har sex med menn risikerer ti års fengsel og straffearbeid for sin seksuelle orientering. Landet har ingen forbud mot hatefulle ytringer, og homofile beskyttes derfor ikke mot oppfordringer til diskriminering, vold og drap.

-Vi i Norge må vise at vi bryr oss. Det vil bli mulighet til å sette sitt fingeravtrykk mot homofobien på Jamaica, på et banner. Dette banneret vil vi sende til Jamaicas homoorganisasjon J-Flag, for å vise vår søttte, heter det videre i pressemeldingen.

Disse stiller seg bak markeringen pr 12.juli kl 1300:
Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjringOslo og Akershus
Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjring Norge
Skeiv Verden
LHBT-nettverket i Amnesty Norge
Homonettverket i Senterpartiet
Homonettverket i Sosialistisk Venstreparti
Homonettverket i Arbeiderpartiet
Sosialistisk Ungdom
Unge Høyre
Rød Ungdom
Unge Venstre
Kristelig folkeparti Ungdom
Fremskrittspartiets Ungdom