-Kle dere med jødisk hodeplagg

0Shares

Den 10. juni ble en jøde angrepet av tre arabere i Oslo. Den 4. juli ble Erez Uriely, Gro Wenske, Dror Vanunu og Eran Stenberg skjelt ut og spyttet mot like ved Oslo domkirke, av en muslimsk araber som ropte “barnemordere” og at “Koranen forteller at dere er sønner av griser og aper” etter dem.

-For å sikre at slike tilfeller forblir et sjeldent fenomen, oppfordrer vi både de ca. 3000 jødene som bor i Norge og alle Israels-venner om å kle seg med jødisk hodeplagg i de kommende ti dagene, skriver Michal Rachel Suissa, redaktør, Norsk Israelsenter i et innelgg i Aftenposten.

– Vi er både forskrekket av og helt imot ledelsen ved Det Mosaiske Trossamfunns utspill om at jøder skal skjule sin jødiske identitet. Vi som er født jøder vet at det nettopp er vår iherdige insistering på å beholde vår jødiske identitet i alle generasjoner som har muliggjort at vårt folkeslag fortsetter å eksistere i dag. Mens noen jøder stadig legger bort sin jødiske egenart og assimileres, blir jødedommen overført fra generasjon til generasjon av de jøder som holder seg til sin tro, sine leveregler, sin bestemte klesmåter og sine kultur. Å dekke hodet med kippa er jødiske menns mest særegne kjennemerke i dag, skriver redaktøren.