Politimann tidligere anklaget for rasistisk tilsnakk

En av de fire politimennene som er mistenkt i pågripelsessaken, har også vært i søkelyset for Sophia Baidoo-saken i 1999, skriver Adresseavisen.

Ifølge Adresseavisa skal politimannen som tok halsgrep på den 48 år gamle Eugene Ejike Obiora da han ble pågrepet, være samme politimann som for sju år siden stod tiltalt for rasistisk motivert vold i Baidoo-saken. Obiora døde kort tid etter pågripelsen lørdag.

Sophia Baidoo anmeldte politimannen for voldsbruk etter den spesielle saken i Trondheim i 1999. Hun jobbet som vaskehjelp da hun utløste en ransalarm i en bank på Heimdal, og politiet brukte både vold og stygge ord mot jenta da hun ikke kunne gjøre rede for hvorfor hun var i lokalet.

– Hvis det stemmer at det er den samme politimannen som er involvert i denne hendelsen, er jeg ikke overrasket, sier Sophia Baidoo til Dagbladet.no.

Politimannen ble frikjent for voldsanklagen mot Baidoo, og endte opp med en bot på 3000 kroner. Men han ble seinere frifunnet i Trondheim byrett og boten ble annullert.