– Jeg er i mot integrering

Han driver et integreringssenter for somalisk ungdom og har mottatt millioner i statsstøtte de siste årene. I Dokument 2 blir lederen for senteret, Mohamed Sheik, avslørt for svindel og misbruk av offentlig støtte.

Dokument 2 programmet, Veldedighet AS, ble vist på TV 2 mandag kveld.

Se de skjulte opptakene her

Mohamed Sheik driver i dag det største somaliske tiltaket for ungdom i Oslo. Han er styreleder i Riyo & Rajo-huset i Oslo sentrum. Blant aktivitetene dette ungdomstiltaket får støtte til, regnes arbeidet for somaliske jenter som viktig.

Men da Dokument 2 får en somalisk far til å ringe ungdomssenteret, får faren til svar at det ennå ikke er igangsatt aktiviteter for jenter:

– Vi har ennå ingen aktiviteter for jenter. Men det finnes andre steder å gå til, som drives av de vantro. De jobber også med somalisk ungdom, men vi er motstandere, sier Abdulle Alasow i telefonsamtalen.

Alasow jobber med Sheik i det samme huset, og driver Somalisk ungdoms kultur- og aktivitetsorganisasjon (SUKAO) fra det samme stedet. Alasow omtaler Røde Kors, en av ungdomshusets samarbeidspartnere, på følgende måte i telefonsamtalen:

– Jeg skal fortelle deg sannheten. Alle som kommer inn der, om det er enten gutter eller jenter, alle blir ødelagte. Gjør ditt beste. Gjør historien kort og fortell dem at Røde Kors er et sted der djevlene møtes, lyder Alasows råd til den somaliske faren om Røde Kors sitt ungdomstilbud.