Reagerer på uttalelser om «Afrikabølgen»

Den samme dagen Norsk Fotballforbund (NFF) utestenger Roman Kienast for rasisme, uttaler forbundet på TV at de ikke vil ha noen «Afrikabølge.»

Fotballspiller Stig Torbjørnsen mener NFF allerede har stoppet «Afrikabølgen» med det nye regelverket som hindrer en klubb å spille med flere enn tre spillere utenfor EU.

Det var tidligere denne uken toppfotballsjef Roald Bruun Hansen gikk slo fast overfor TV 2 Sporten at NFF ville sette en stopper for Afrika-bølgen til Tippeligaen.

– Jeg vil ikke tro det er rasistisk ment, men akkurat nå vet jeg ikke hva jeg skal tro. Det er i hvert fall uheldig at de samme dag som de dømte Kienast, vil ha bukt med Afrikaproblemet, utdyper Torbjørnsen ovenfor TV2.

Han reagerer kraftig på NFF-toppens utspill. Torbjørnsen forstår ikke hva som er galt med å spille med tre afrikanere fremfor tre svensker.

– Det har jo vært en lang debatt med tanke på utlendingene i Tippeligaen gjennom hele sesongen. Men jeg mener reglene er for strenge med tanke på det å hente en finne fremfor en afrikaner, sier han og peker blant annet på at en spiller fra Afrika må ha landskamper eller ha spilt på CL-nivå for å få spillertillatelse i Tippeligaen.

– Hadde disse reglene blitt innført tidligere, kunne verken Edu eller John Obi Mikel kunnet spilt i Norge, poengterer han.