Reagerer på uttalelser om «Afrikabølgen»

0Shares

Fotballspiller Stig Torbjørnsen mener NFF allerede har stoppet «Afrikabølgen» med det nye regelverket som hindrer en klubb å spille med flere enn tre spillere utenfor EU.

Det var tidligere denne uken toppfotballsjef Roald Bruun Hansen gikk slo fast overfor TV 2 Sporten at NFF ville sette en stopper for Afrika-bølgen til Tippeligaen.

– Jeg vil ikke tro det er rasistisk ment, men akkurat nå vet jeg ikke hva jeg skal tro. Det er i hvert fall uheldig at de samme dag som de dømte Kienast, vil ha bukt med Afrikaproblemet, utdyper Torbjørnsen ovenfor TV2.

Han reagerer kraftig på NFF-toppens utspill. Torbjørnsen forstår ikke hva som er galt med å spille med tre afrikanere fremfor tre svensker.

– Det har jo vært en lang debatt med tanke på utlendingene i Tippeligaen gjennom hele sesongen. Men jeg mener reglene er for strenge med tanke på det å hente en finne fremfor en afrikaner, sier han og peker blant annet på at en spiller fra Afrika må ha landskamper eller ha spilt på CL-nivå for å få spillertillatelse i Tippeligaen.

– Hadde disse reglene blitt innført tidligere, kunne verken Edu eller John Obi Mikel kunnet spilt i Norge, poengterer han.