Mer politirasisme fra Trondheimspolitiet

"Glenn" får mye oppmerksomhet når han er ute og kjører i sin strøkne BMW. Men oppmerksomheten fra politiet skulle han gjerne ha vært foruten.

Glenn (19) har brunere hud og dyrere bil enn mange andre.

– Politiet har stoppet og sjekket meg så mange ganger siden jeg begynte å kjøre bil at dette ikke kan være tilfeldig, sier den unge BMW-eieren til Adresseavisa.

– Jeg har jevngamle kamerater som kjører dyre biler. Også de kan bli stoppet og sjekket av politiet. Men de får ikke de samme spørsmålene som meg. Nesten alltid vil politiet vite hva jeg gjør, om jeg jobber eller går på skole. Politiet har også spurt om jeg driver med noe ulovlig.

En gang ble han stoppet ved Torvet i Trondheim etter en ureglementert manøver. Politimannen som kom, sjekket bilen grundig og endte opp med å gi Glenn en mangellapp.

– Han kunne ikke si hva som manglet, han følte bare at noe var i veien med dekkbredden
En tredje gang ble Melhus-gutten fratatt førerkortet etter påstander fra to politimenn om at han hadde kjørt 150 km/t. Noe bevis på farten fantes ikke. Glenn innrømmer at han kanskje kjørte litt for fort, men ikke så mye. Etter å ha diskutert opplevelsene sine med en tredje politimann, ble saken henlagt og førerkortet tilbakelevert.

Rasistisk Trondheimspoliti?
Trondheimspolitiet er anklaget for rasisme flere ganger. Eugene Ejike Obiora, en norsk mann med nigeriansk bakgrunn døde 7. september i forbindelse med en politipågripelse i Trondheim. Den ene politimannen som var innvolvert i pågripelsen er tidligere anklaget og frikjent for rasistisk tilsnakk, men han er ikke suspendert fra jobben.

Obduksjonsrapporten konkluderer med at det er sannsynlig atObiora ble kvalt.