Bergensere tar utelivsdiskriminering på alvor

0Shares

– Rusmiddelpolitisk råd ser alvorlig på at mennesker blir nektet adgang til serveringssteder hvor kommunen har gitt bevilling for servering og skjenking. Rådet har bedt om at Kontor for skjenkesaker følger opp saken for å bringe på det rene om det har funnet sted diskriminering slik som antydet i avisoppslaget. Når dette er gjort, vil rådet på grunnlag av redegjørelsen ta stilling til hva rådet skal anbefale videre i saken, heter det i en uttalelse fra Rusmiddelpolitisk råd i Bergen.

Bystyrepolitiker Anders Skoglund vil ta fra Børsen skjenkebevillingen, og tar opp saken i bystyret.

– Den type diskriminering som Børsen viste overfor disse thailandske kvinnene kan ikke aksepteres, sier Venstres gruppeleder Anders Skoglund til Bergens Tidende.

Anmelder saken
De tre thailandske kvinnene som ble kastet ut av serveringsstedet troppet i går kveld opp på politihuset i sentrum for å levere sin anmeldelse.

– Vi anmelder Børs Café fordi vi føler oss krenket. Det er ikke lov å kaste noen ut fra et utested uten grunn, sier Nisa Lekpracha (38).

Gro Gaarder, som er sjef for skjenkekontoret i Bergen, har bedt Børs Café forklare seg om hva som skjedde.

– På bakgrunn av oppslagene har vi tilskrevet Børs Café og bedt om at de kommer med en redegjørelse, sier hun.

Utestedet Down Town i Oslo ble i august dømt til å betale bøter etter å ha nektet tre afrikanere adgang.

SOS Rasisme demonstrerer
– Vi vil opplyse folk om at det finnes rasisme. Vi prøver ikke å peke finger mot Børs Café, sier Inga Potter (18), leder for SOS Rasisme i Bergen. – Mange på vår alder tror rasisme var noe foreldrene kjempet mot og at det ikke eksisterer lenger. Men det gjør det, sier hun.