– Søppel på TV 2

0Shares

Leder Nadeem Butt i Antirasistisk senter reagerer sterkt på dokumentaren «Naive Norge», som mandag kveld ble vist på TV 2. Filmen, som er laget av Christofer Owe, handler om hans opplevelser av Holmilia i Oslo i løpet av et år.

– Tidenes mest fordomsfulle TV-program, sier han om mandagens dokumentar «Naive Norge» på TV 2.

Arbeidsulykke
–  Filmen er en journalistisk arbeidsulykke; den er kunnskapsløs, ensidig og krenkende overfor både majoritet og minoriteter – men det kan godt være at den hellige ytringsfrihet legitimerer at slikt søppel sendes over eteren så lenge TV2-ledelsen tror at «folk» vil ha det, og at sjikanøs omtale av minoriteter er greit så lenge seertallene er akseptable, skriver Hylland Eriksen.

Noen av klippene ble filmet for to år siden.

– Ingen har bedt oss om tillatelse til å bruke snuttene han rakk å filme før vi oppdaget hva han holdt på med, verken før eller etter seminaret. Hadde de så gjort, ville svaret ha vært nei. Jeg tillater meg å håpe at Owe har lært nok folkeskikk av sine pakistansk-norske naboer til at han spør om lov neste gang. Men jeg har mine tvil, avslutter han.

TV 2 rasistisk?
SOS Rasisme reagerer kraftig mot TV 2-dokumentaren. – Rasistisk, stigmatiserende og diskriminerende, raser Nasim Ahzami i SOS Rasisme.

– Denne «dokumentaren» beskriver innvandrere som en pest og en plage og en trussel mot norsk kultur, uten å kunne dokumentere noen av påstandene, sier lederen av SOS Rasisme i Oslo, sier hun til Dagsavisen.

Ekstremt fordumsfull intoleranse mot innvandrere
I USA er det strengt forbudt å komme med hatefulle ytringer mot folkegrupper, såkalt «hate speech».

Ifølge professor Thomas Hylland Eriksen har grensene for hva som er akseptabelt å si om innvandrere blitt endret til det verre også i Norge.

– Dette er en form for ekstremt fordumsfull intoleranse mot innvandrere, og hvor sånne som meg blir framstilt som virkelighetsfjerne akademikere som er ute etter å ødelegge Norge, sier Hylland Eriksen. 

Talsmann for «den lille mann»
Filmskaperen Christofer Owe mener han har oppnådd det han ville: En heftig debatt hvor det politisk korrekte blir utfordret. Selv utroper han seg til talsmann for «den lille mann» i samfunnet.

– Jeg sier bare det andre tenker, at integreringen av fremmedkulturelle medfører store problemer i vårt lille land, sier Owe til Dagsavisen.