Vil vise “Naive Norge” i reprise

Det sier redaksjonssjef i TV2 Odd Isungset. Men Filmforbundet har varslet rettslige skritt mot TV 2 dersom filmen vises igjen, fordi en av fotografene som jobbet med filmen jobbet uten kontrakt og sterkt misliker den ferdige formen på filmen.

Etter planen skulle TV2 vist reprisen på lørdag, men kanalen har nå besluttet å ikke vise filmen i reprise.

Kanalen avviser at det skyldes press fra utsiden på grunn av meningsinnholdet i filmen. Årsaken til beslutningen er at Filmforbundet har varslet rettslige skritt mot TV 2 dersom filmen vises igjen, fordi en av fotografene som jobbet med filmen jobbet uten kontrakt, og sterkt misliker den ferdige formen på filmen.

Ifølge TV 2 er det ikke aktuelt å vise filmen uten fotografens bilder, og de har besluttet å utsette visningen av filmen.

Innrømmer fordommer
Isungset avviser at filmen er ment muslimskfiendtlig, og sier TV 2 fortsatt har et ønske om å vise filmen i reprise.

– Jeg er klar over at filmen på grunn av sin form er blitt oppfattet ulikt. Selv mener jeg den er langt mer nyansert, fordi filmskaperen her byr på seg selv og sine egne fordommer, sier Isungset.

Demonstrerte mot TV 2
Noen få demonstranter fra SOS Rasisme og Miljøpartiet De Grønne hadde møtt utenfor TV2-huset på Nøstet for å demonstrere mot TV2-dokumentaren «Naive Norge».

De reagerer mot det de mener er rasisme i den omstridte TV2-dokumentaren «Naive Norge» som ble vist mandag.