Bijan Gharahkhani kåret til Årets navn

0Shares

-Jeg måtte vekke kona den dagen jeg så at jeg var en av kandidatene. Det å være nominert var i seg selv veldig stort. Nå har jeg og vi kommet langt i arbeidet, når jeg som innvandrer blir regnet med slik, sa jeg da. Når jeg attpåtil vinner, føles det både uvirkelig og utrolig bra, sier Gharahkhani til Drammens Tidende.

Et brobygger-år med solid fremgang og mange positive hendelser på de områder han selv tror så enormt på. Som arbeidet med å forene Den norske kirkes aktiviteter med Buskerud Innvandrerråds ideer. En felles markering av idd og jul mellom muslimer og kristne på Fjell 7. januar regnes som en stor seier og en viktig dag.

Men året har også vært vanskelig. Drapstrusler, provokasjoner og politianmeldelse har ført til tunge stunder. For Bijan selv, men kanskje aller mest for hans nære familie.
-Jeg har ikke lyst til å prate om dette. Men det har ført til noe positivt. Folk har fått opp øynene og våknet. Det er kommet svært mange støtteerklæringer. Både på den tiden, og nå inn mot jul, fortsetter Gharahkhani, som kom til Norge fra Iran for nesten 20 år siden.