Flere boikotter Scandic

0Shares

Antirasistisk Senter har anmeldt Scandic-hotellet Edderkoppen for rasisme etter at hotellet nektet en cubansk handelsdelegasjon å reservere rom. Delegasjonen har bodd på samme hotell fem år på rad, men etter at Scandic er kjøpt opp av amerikanske Hilton-kjeden i mars, blir cubanske gjester nektet rom. En lov fra 1996 forbyr amerikanske selskaper å drive forretninger med Cuba.

Fylkeskommunen bruker blant annet Scandic Hotell på Hamar til overnatting i forbindelse med fylkesting, samt kurs- og konferansetjenester.

– Vi vil avstå fra å inngå nye avtaler om hotellreservasjon eller lignende til hotellkjeden har endret praksis, sier fylkesrådsleder Reidar Åsgård til Hamar Arbeiderblad.

Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet derimot advarer mot boikott. Forbundet frykter at arbeidsplasser vil gå tapt som følge av boikotten.

Fagforbundet gir blaffen i Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet, og oppfordrer til boikott av Scandic-kjeden.

– Ja, vi har tenkt på at vår oppfordring til boikott kan by på problemer i forhold til arbeidsplassene, men hensynet til at alle mennesker skal behandles likt er viktigere, sier informasjonssjef Tone Zander.