Bøtelagt for å ha tatt på politinotat

0Shares

– Jeg ser gang på gang at unge med minoritetsbakgrunn behandles annerledes enn norsk ungdom. De ilegges bøter eller tas med til glattcelle for saker der norske ungdommer ville sluppet unna med en advarsel, sier advokat Nicolai Bjønnes til Dagsavisen.

I dag møter han i Oslo tingrett for å forsvare en ung somalier med permanent oppholdstillatelse i Norge, som nekter å vedta et forelegg på 8.000 kroner for å hindre en offentlig tjenestemann.

Klienten kom i klammeri med politiet da han først nektet å identifisere seg etter en naboklage under et nachspiel. Ifølge forelegget «la han hendene sine på notatblokken til politibetjenten» da denne skulle notere ned hans personalia. Han ble da påført håndjern og tatt med på glattcelle.

– Min klient vedgår at han oppførte seg dumt og var full. Men han var ikke på et offentlig sted og selve innbringelsen til arresten er lovstridig. Dette er et eksempel der fulle Ola fra Brumunddal ville blitt irettesatt på stedet, mens fulle Ali fra Somalia hives på cella og gis en stiv bot, sier Bjønnes.