Kritiserer politiets fremgangsmåte

Oslo Bilsenter AS som eies av tre pakistanere ble anmeldt av Likningskontoret for svart omsetning av biler. Nå trekker likningskontoret tilbake anmeldelsen, men verken politiet eller likningskontoret beklager feiltakelsen.

Politiet mente at det forelå skjellig grunn til mistanke om svart omsetning slik Likningskontoret beskrev i anmeldelsen. Politiet valgte deretter å sikte de tre ledende personer for overtredelse av regnskapsloven og ligningsloven, hvoretter saken ble sendt til tingretten med begjæring om adgang til å foreta ransaking hos selskapene og de siktede personer.

Oslo-politiet gjennomførte en større razzia både i lokalene til Oslo Bilsenter og hjemme hos de tre brødrene i midten av januar.

Etterforskningen ble gjennomført i samarbeid med Oslo likningskontor. I etterkant av ransakingsaksjonen avga selskapets representanter opplysninger til Oslo likningskontor om hvordan selskapets regnskaper var innrettet.

Ved nærmere kontroll av regnskapet, valgte Oslo likningskontor å trekke anmeldelsen tilbake.

– Det har klar at dette har vært en tung tid for oss, men vi har jobbet i Norge siden 1975, jeg og familien min har jobbet døgnet rundt. Vi har jobbet hardt og bygget opp det dere ser her. Derfor er det godt å se at vi er renvasket for de grove anklagene, sier innehaver Tariq Mahmood til TV2 Nyhetene.

Han mener razzian har ført til stor økonomisk skade for bedriften.

– Det er klart at både kunder og forretningspartenere har blitt skremt av aksjonen, sier Mahmood.

Familien Mahmood vurderer nå hvilke skritt de skal ta mot politiets fremgangsmåte.