Kritiserer politiets fremgangsmåte

0Shares

Politiet mente at det forelå skjellig grunn til mistanke om svart omsetning slik Likningskontoret beskrev i anmeldelsen. Politiet valgte deretter å sikte de tre ledende personer for overtredelse av regnskapsloven og ligningsloven, hvoretter saken ble sendt til tingretten med begjæring om adgang til å foreta ransaking hos selskapene og de siktede personer.

Oslo-politiet gjennomførte en større razzia både i lokalene til Oslo Bilsenter og hjemme hos de tre brødrene i midten av januar.

Etterforskningen ble gjennomført i samarbeid med Oslo likningskontor. I etterkant av ransakingsaksjonen avga selskapets representanter opplysninger til Oslo likningskontor om hvordan selskapets regnskaper var innrettet.

Ved nærmere kontroll av regnskapet, valgte Oslo likningskontor å trekke anmeldelsen tilbake.

– Det har klar at dette har vært en tung tid for oss, men vi har jobbet i Norge siden 1975, jeg og familien min har jobbet døgnet rundt. Vi har jobbet hardt og bygget opp det dere ser her. Derfor er det godt å se at vi er renvasket for de grove anklagene, sier innehaver Tariq Mahmood til TV2 Nyhetene.

Han mener razzian har ført til stor økonomisk skade for bedriften.

– Det er klart at både kunder og forretningspartenere har blitt skremt av aksjonen, sier Mahmood.

Familien Mahmood vurderer nå hvilke skritt de skal ta mot politiets fremgangsmåte.